torstai 15. joulukuuta 2016

Asmo-laturi joululahjaksi..?

Tällaista ”hienoa” ideaa ehdottaa Asmo Solutionsin fb-sivu. Näyttää siltä, että yrityksellä on latureita muutama kappale valmiina itse myytäväksi, jolloin se saa paremman katteen, koska jälleenmyyjän kate jää pois.

Asmo-laturin 39,95 euron myyntihinnan veroton hinta (alv 0 %) on 32,32 euroa. Jälleenmyyjä ottanee vähintään 10 euron katteen, jonka Asmo Solutions saa itselleen omassa myynnissä.


Verkkokauppa ja Kärkkäinen joutunevat odottamaan seuraavaa tuotantoerää, koska toimitukset tapahtuvat aikaisintaan tammikuun alussa. Reiska kertoi käyneensä Puuilossa, jossa yrityksen verkkosivun mukaan Asmo-laturin olisi pitänyt olla myynnissä, mutta ”v***u siellä mitään Asmo-latureita ollut!”, totesi Reiska tuohtuneena. Myyjät eivät olleet kuulleetkaan Asmo-laturista...

Asmo-laturi ei (ainakaan vielä) näytä olevan mikään myyntihitti. Verkkokauppa.comissa on peräti kuusi (6) tilausta odottamassa tammikuun toimitusta. Kuluneen viikon aikana oli tullut yksi tilaus lisää.


Yrityksen sivulla kummittelee vieläkin väite, että Asmo-laturi olisi patentoitu. Sitä ei ole patentoitu, eli sille ei ole myönnetty patenttia (eikä suurella todennäköisyydellä tulla koskaan myöntämäänkään).


Yritys on valtavan ongelman edessä: mistä löytää uusia ostajia? Some-aktiivit on ilmeisestikin jo saatu nappaamaan täkyyn, joten uudet ostajat on löydettävä muualta – mutta mistä?

Reiska ihmetteli sitä, miksi yritys ei mainosta tuotettaan missään. Valkee mainosti korvavaloaan, vaikkakin vain netissä, ja sielläkin melko rajoittuneesti. Mutta kuten aiemmin todettiin, Valkeen ei tarvinnut maksaa itse mainontaansa, vaan se pani tyhmän median tekemään sen puolestaan.

Asmo Solutionsin ongelma on todellakin suuri. Miten myydä tuotetta, joka todellisuudessa onkin jotakin muuta kuin mitä yritys luulee ja väittää sen olevan? Vaikka toisaalta yritys on varmastikin paras asiantuntija siinä, mitä tulee siihen, mikä Asmo-laturi todellisuudessa on.

Todettakoon tämä vielä kerran: ajatus itsensä jännitteettömäksi kytkevästä laturista (vaikka siinä onkin aina jännite releen koskettimien toisilla puolilla olettaen, että rele tekee kaksinapaisen katkaisun verkkojännitteestä, mikä tietenkin on edellytys sille, että laturin elektroniikka on jännitteetön silloin, kun lataus ei ole käynnissä) saattoi vaikuttaa aluksi hyvältä, mutta kaiken rehellisyyden nimissä Asmo-laturin ei olisi koskaan pitänyt päätyä tuotantoon asti ja joidenkin uskalikkojen ”koekäyttöön”.

Hyvä vanhempi, ethän halua pilata lapsesi joulua tällä tavalla..?


P. S. Oulun kaupungin johto on pähkäillyt, miten palkita Saara Aalto. Taidot eivät aivan yltäneet ykkössijaan, mutta toinenkin sija on varmasti palkitsemisen arvoinen. Ongelma on siinä, että kaupungin ”kriteerit” sallivat vain menestyneiden urheilijoiden palkitsemisen, joten jotakin muuta tässä pitäisi keksiä.


Miten olisi Asmo-laturi? Niitähän jäi varmasti muutama varastoon, koska venäläisvieraiden, jotka saivat ”konkreettisimpana muistona Oulun kaupungista tämän oululaisen syttymättömän kännykän laturin”, lukumäärää kaupungin oli varmastikin mahdoton ennakoida tarkasti.

7 kommenttia:

 1. Your writing is like a Christmas calendar. Every day something new. Thanks.

  VastaaPoista
 2. Viitaten kuvan tekstiin: Asmo-laturi on maailman turvallisin laturi – mikä todistaa sen?

  Laturiin tulee verkkojännite niin kauan kuin se on pistorasiassa. 230 volttia on jatkuvasti kytkettynä piirilevyyn ja sitä kautta releen koskettimiin. Ja jos rele vielä tekee vain yksinapaisen katkaisun verkkojännitteestä, laturin ”turvallisuus” huononee entisestään.

  Ainoa tae turvallisuudesta on laturin jännitteelle alttiiden osien galvaaninen erotus verkkosähköstä, mikä tapahtuu irrottamalla laturi pistorasiasta niin kuin jokainen järkevä henkilö tekeekin. Muuta keinoa siihen ei valitettavasti ole.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ottaen huomioon, miten ensimmäiselle hakemukselle kävi, mitään liikoja ei kannattaisi odottaa. Koska automaattinen poiskytkentä on jo joissakin muissa vanhemmissa latureissa ja sen tekniikka on siten muiden patentoimaa tai yleisesti tunnettua tekniikkaa, sitä ei voi enää patentoida. Mitä ”paloturvallista” jää sitten enää jäljelle..?

   Poista
  2. Tuotteenhan piti olla jo patentoitu. Eikö sitä patenttia nyt sitten olekkaan?

   Poista
  3. He could just say "Patent pending" and everything would be fine with this part. Nothing wrong with just to have patent pending status. There are also many other very similar problems with Asmo. He could just stay with the actual facts and still advertise his charger as "smart", but no he has to lie and cover up any negative comments or straight up questions. He is only your "best friend", "Oulu's Steve Jobs"cool dude" until you pay him up, after you can just hope he eventually delivers.

   We are waiting for his charger to arrive and than we are going to have a proper testing and tear down. It won't be pretty...

   Don't believe us? Just ask the patent number from him. It is public information. If it would exist..

   Poista